Kalender

Deze pagina toont alle wedstrijden die in één seizoen gereden worden in jouw divisie.
Klik op een wedstrijd om het profiel ervan te bekijken. Heb je te maken met een biljartvlakke race? Waar bevinden zich de tussensprinten? Hoe veel kilometers leggen de renners af? En hoe groot is het prijzengeld?
Elke wedstrijd start altijd om 13u00 Belgische tijd. Winter en zomer door. Als je in het buitenland bvb Amerika woont of verblijft, zal het resultaat van een wedstrijd zichtbaar zijn wanneer het in België dus 13u00 is.

Deelnemen aan een wedstrijd
Klik op 'Wijzigen' om je team in te schrijven voor een wedstrijd en je tactiek in te geven. Vergeet je selectie niet te bewaren door op de tactieken pagina eveneens op 'Bevestigen' te klikken.
Deelnemen aan een wedstrijd betekent dat je minimaal 1 en maximaal 5 renners selecteert. Hoe meer renners je inschrijft, hoe beter hun prestaties zullen zijn. Bovendien hangt ook het te verdienen prijzengeld af van het aantal deelnemers in een wedstrijd. Je hebt dus meerdere voordelen om meer dan één renner te selecteren voor een wedstrijd.
Wil je aan een ronde meedoen, dan moet je je enkel inschrijven voor de eerste etappe. Je renners zullen dan automatisch ook in de volgende etappes aantreden.
Het inschrijvingsgeld voor een eendagswedstrijd bedraagt 700$ per renner, deelname aan een ronde-etappe kost 350$ per renner. Het inschrijvingsgeld is afhankelijk van de Divisie waarin je ploeg rijdt. Zo betaal je meer inschrijvingsgeld in een hogere Divisie, maar het prijzengeld bedraagt en ook meer.

Teamleider: Je mag één van je renners als teamleider inschrijven. Als leider zal hij de prestaties van al je teamleden beïnvloeden. Zorg er dus voor dat je een renner met veel leiderschap selecteert als leider.
Als je teamleider geblesseerd uitvalt tijdens een ronde, zal je team de ronde uitrijden zonder teamleider. Het is niet mogelijk om een nieuwe leider te selecteren.

Renners zullen standaard aan 70% inzet rijden. Dat kost hen slechts 5% fitheid. Je kan echter de inzet van je eigen renners verhogen om de kans op een overwinning te vergroten. Pas wel op: hoe meer inzet, hoe meer fitheid de renner zal verliezen.
Voorbeeld: een renner die aan 80% inzet rijdt, zal 15% fitheid verliezen (5% standaardverlies + 10% extra inzet= 15%).
Je kan in rondes ook een renner selecteren die punten zal proberen te sprokkelen in de tussensprints voor de puntentrui en voor de bergtrui. (Je kan geen onderscheid maken wie voor bergpunten gaat en wie voor sprintpunten gaat.)

Je kan tot slot ook je team uitrusten met aangepast materiaal. Er zijn vier soorten extra materiaal: het achterwiel, het kader, het voorwiel en de helm. Selecteer één van de materiaalkeuzes om te zien welk effect ze hebben op je prestaties. De uitleg verschijnt dan onder het fotootje.
Als je het geschikte materiaal hebt bijeengezocht, moet je opnieuw op 'wijzigen' duwen om de veranderingen op te slaan.
Elk extra stuk materiaal kost je team 1000$. Je hoeft dan ook geen aangepast materiaal te selecteren. Zoals je al snel zal merken, zijn de effecten ervan tamelijk klein.

De wedstrijden worden berekend om 13u00. Tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd kan je je teamtactieken veranderen. Van dan af kan het zijn dat de wedstrijd van de kalender verdwijnt totdat de uitslagen bekend zijn. Maak je daarover dus geen zorgen: dat is volstrekt normaal. Om de uitslag van de wedstrijd te bekijken, klik je op 'Resultaat'. Als de wedstrijd tot een ronde behoort, kan je ook op de stand bekijken.

Voor meer info over hoe wedstrijden en rondes precies verlopen, klik je best op 'Wedstrijden' of 'Rondes'. Ook de uitleg over Tijdritten staat daar.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.